Новини

NVMe базираните NAS устройства са супербързи и безшумни – идеални за пътуване!

post-image

Много хора вече знаят какво представлява NAS (Network Attached Storage). Това е малък или голям сървър, който се използва за съхранение и бекъп на данни чрез модерни мрежи. Но домашните модели NAS могат да бъдат много повече от обикновени устройства за съхранение. Те могат да функционират и като мултимедийни центрове, способни да възпроизвеждат видео в 4K при 60Hz.

Ако сте готови за обновяване на вашето домашно NAS устройство, Asustor Flashstor 12 Pro FS6712X е отличен избор. Asustor, дъщерна марка на Asus, предлага устройства с доказана надеждност и висока производителност.

Революция в дизайна на NAS устройствата

Наскоро Asustor пусна на пазара първите си M.2 базирани SSD NAS сториджи за домашна и офис употреба. Те се предлагат във варианти с шест или дванадесет M.2 2280 слота и с 2 x 2.5GbE или 1 x 10GbE мрежови адаптери. Новата серия Flashstor е базирана на SSD чипове, които предлагат висока скорост и надеждност. Това прави тези устройства идеални за създатели на видео съдържание, които изискват голям капацитет и бързина на съхранение.

Компактният дизайн на Asustor Flashstor 12 Pro FS6712X и по-бюджетния FS6706T ги прави много по-привлекателни от традиционните NAS устройства. Те изглеждат като конзола Sony PlayStation и могат лесно да се пренесат в раница, което ги прави удобни за пътуване.

Flashstor NAS: Център на мултимедийна империя

Flashstor NAS устройствата могат да съхраняват и възпроизвеждат огромни обеми снимки, музика и видео с 4K 60Hz качество, благодарение на мощния си процесор и памет.

Два варианта, между които да избирате

Asustor Flashstor се предлага в два варианта в един и същ корпус. Първият е FS6706T с до 6 M.2 NVMe слота и два 2.5 GbE порта, а вторият - FS6712X с 12 NVMe слота и 10 GbE мрежов порт. И двата модела са снабдени с четириядрен Intel Celeron N5105 процесор, 4GB DDR4-2933 памет, разширяема до 16GB, и RAID конфигурации.

Музика, видео и дори игри – директно от Flashstor-а!

Flashstor устройствата могат да работят както с Windows, така и с Mac OS. Те са идеални за професионалисти, които създават видео съдържание и нуждаят от супербърза външна памет. Flashstor може да бъде използван и от геймъри за увеличаване на дисковото пространство на компютъра им, като използват iSCSI технологията.

Охлаждане и безшумна работа

NVMe дисковете в тези NAS устройства изискват добро охлаждане, за да се избегне прегряване. Вграденият охладител в корпуса на Flashstor моделите осигурява тих и ефективен охлаждащ процес.

Максимална скорост и производителност

За да се възползвате напълно от възможностите на Flashstor устройствата, е необходимо да инвестирате в ултрабърза домашна или офис мрежа. Със скорости от 5Gbit или 10Gbit, ще можете да копирате 1GB файлове за около 1 секунда.

Преносимост и удобство

Flashstor NAS устройствата са компактни и леки, което ги прави идеални за пътуване. С тегло от едва 1.35 kg и възможност за добавяне на 12 NVMe диска, те са перфектният избор за преносим сторидж.

Актуални продукти

  • Телевизори
  • Уреди KARCHER
  • Kaфемашини Krups
  • Лаптопи и настолни компютри
  • Принтери и многофункционални устройствa