Новини

KÄRCHER ПРАВИ СТЪПКИ КЪМ УСТОЙЧИВО ОПАКОВАНЕ С ИНОВАЦИИ И ПРАКТИЧНИ РЕШЕНИЯ

post-image

Немската компания Kärcher предприема сериозни действия за подобряване на устойчивостта на своите опаковки. С разработването на иновативен материал, който е 100% биоразградим, Kärcher премахва използването на полистирен и насочва усилията си към опазването на околната среда.

Нови устойчиви опаковки

Kärcher е световен лидер в областта на почистващите технологии и вече внедрява опаковки, създадени съобразно ESG политиката на компанията. Те не само предпазват продуктите, но и минимизират вредното въздействие върху природата. Иновативният материал, използван за новите опаковки, е грахово нишесте, което е крайният отпадъчен продукт. R&D отделът на компанията успя да разработи опаковки, базирани на този компонент, които са напълно биоразградими и разтворими във вода.

Тези нови опаковки не само предпазват продуктите по време на транспортиране, но също така осигуряват оптимални условия за съхранение и представяне пред клиентите. Kärcher се фокусира върху иновации, които подобряват устойчивостта и оптимизират логистичните процеси.

Цели и инициативи за устойчивост

Kärcher поставя амбициозни цели и предприема конкретни инициативи за непрекъснато подобряване на опаковките си:

  • Наблюдение и оценка на опаковките: Редовно преглеждане и оценка на ефективността и устойчивостта на опаковките. Изследване на материалите, производствения процес, транспортирането и крайната употреба.
  • Намаляване на опаковъчните материали: Минимизиране на използването на опаковъчни материали и оптимизиране на размерите и формата на опаковките.
  • Подобряване на рециклируемостта: Разработване на опаковки, които са лесно рециклируеми след края на техния жизнен цикъл.
  • Преустановяване на използването на полистирен: Намерение за прекратяване на използването на полистирен във всички продукти за дома и градината.
  • Използване на рециклирано съдържание: Включване на поне 50% рециклирани материали или устойчиви алтернативи в опаковките.
  • Преустановяване на използването на балонна опаковка: Целта е да се прекрати използването на балонна опаковка за доставка на резервни части или ремонтирани устройства.

Проекти и постижения

Kärcher вече има няколко значими постижения в областта на устойчивото опаковане:

  • Преустановяване на използването на полистирен: През 2022 г. компанията спря да използва полистиренови инкрустации в новите разработки на продуктите си за дома и градината, преминавайки към алтернативи като картон, целулоза и грахово нишесте.
  • Използване на грахово нишесте за опаковане: През 2023 г. Kärcher започна да използва грахово нишесте за опаковане на определени парочистачки в ЕС, намалявайки използването на полистирен с 3,2 тона годишно.

Packaging

Kärcher активно работи с университети и иновативни стартъпи за разработване и внедряване на нови устойчиви решения за опаковане. Това включва изследване на нови материали, технологии и дизайнерски решения, които да направят опаковките още по-екологични и ефективни.Kärcher демонстрира, че устойчивото опаковане е възможно чрез иновации и реални действия, като прави значими стъпки към по-екологично бъдеще.

Актуални продукти

  • Телевизори
  • Уреди KARCHER
  • Kaфемашини Krups
  • Лаптопи и настолни компютри
  • Принтери и многофункционални устройствa