Новини

Керхер обяви своята нова акумулаторна платформа за професионални уреди за открито
Керхер обяви своята нова акумулаторна платформа за професионални уреди за открито
20.06.2024

Керхер анонсира нова серия здрави уреди на батерии, насочени към професионалисти. Тази гама включва разнообразие от продукти – от косачки до уреди за издухване на листа и верижни триони, които обещават да улеснят работата на открито.

Безкабелна сила за професионалисти

Керхер представи новата си линия "Kärcher Battery Universe", която включва осем мощни 36V устройства – уред за издухване на листа, верижен трион и верижна резачка за клони, косачка, тример с корда и тример с метален диск, храсторез, и раница с уред за издухване. Тези уреди са създадени за общините, строителните компании, фасилити компаниите, поддръжката на градини и озеленяването, както и за земеделските производители. Те позволяват работа, независима от електрозахранването, което осигурява максимална гъвкавост и удобство.

Максимална гъвкавост за потребителя

С новите батерийни уреди, нуждата от търсене на контакти и разпъването на кабели остава в миналото. Безкабелните машини предлагат по-малко опасности и повишена безопасност, като същевременно увеличават ефективността. Всички продукти работят на 36V акумулаторна платформа с батерии от 6.0 Ah или 7.5 Ah, което осигурява дълъг живот на батерията и минимизира разходите за работа и поддръжка.

Минимални разходи за работа и поддръжка

Акумулаторните уреди на Керхер генерират по-ниски експлоатационни разходи в сравнение с бензиновите модели. Те са изградени от здрави материали и обезопасена електроника, устойчиви на удари и вибрации. Например, косачката LM 530/36 Bp разполага със стоманено шаси и висококачествени лагери на колелата, а тримерът BCU 260/36 Bp е снабден със закалена стомана нож. Тези характеристики гарантират дълъг експлоатационен живот и намалени разходи за поддръжка. Верижният трион CS 400/36 Bp, задвижван от батерия, има автоматично смазване и бързо регулиране на веригата, което улеснява поддръжката.

Практични и удобни за потребителя и околната среда

Новите продукти на Керхер са много тихи, което ги прави подходящи за работа през нощта или на обществени места. Те са по-тихи от бензиновите модели и не излъчват вредни емисии, което ги прави по-екологични. Вибрациите са намалени, което улеснява дългата употреба без умора. Уредите са създадени с удобство и ергономичност – например, храсторезът HT 650/36 Bp разполага с иновативна система за носене, а косачката може да бъде адаптирана към нуждите на потребителя.

Kärcher Battery Universe

Kärcher Battery Universe включва две платформи за батерии – 18V и 36V, като всяка е съвместима с широка гама от уреди. Батериите са съвместими с всички машини на Керхер от същия клас напрежение. Специалната характеристика на тези батерии е LCD дисплеят с технология в реално време, който показва точния капацитет на батерията, оставащото време на работа и времето за зареждане. Батериите са удароустойчиви и защитени от прах и влага, което ги прави подходящи за интензивна употреба. Интелигентният мониторинг на клетките предпазва от претоварване, прегряване и пълно разреждане, а автоматичният режим на запазване осигурява дълъг живот на батерията, когато не се използва продължително време.

Прочетете още
Чисто училище с Керхер: Иновации в почистването за учебни заведения
Чисто училище с Керхер: Иновации в почистването за учебни заведения
20.06.2024

Керхер, световен лидер в почистващите технологии, осъзнава важността на чистотата и хигиената в училищата. С мисията да улесни задачите на директорите и персонала, компанията предлага иновативни решения за ефективно и лесно почистване. Ето някои от водещите продукти на Керхер, които могат да подобрят ежедневната хигиена в учебните заведения.

Подопочистваща машина BD 43/25 Bp

BD 43/25 Bp е икономична подопочистваща машина с дискова технология, включваща батерии 85 Ah, зарядно устройство и препарат CA 50 – 5 литра. Тя е проектирана за основно и поддържащо почистване на площи до 900 м²/h, което я прави идеална за ежедневна употреба в училища.

  • Надеждност и здравина: Машината е оборудвана със здрави и издръжливи елементи за управление, което я прави подходяща за интензивна употреба.
  • Лесно управление: Ясният EASY-операционен панел и жълтите цветово кодирани контролни елементи улесняват работата с машината.
  • Маневреност: Малкият и компактен дизайн я прави много маневрена и лесна за използване, дори при работа на няколко смени.
  • Home Base система: Подготвена за закрепване на куки, контейнери, мопове и други аксесоари.
  • Ефективност: С едно зареждане на батериите, машината може да работи до 2 часа.
  • Препарат за почистване на подове FloorPro Cleaner CA 50 C е подходящ за всички твърди подове, включително лъскави повърхности, мебели и бели дъски. Този препарат е със сертификат за екологичен етикет на ЕС, което гарантира безопасност и висока ефективност.

Trolley Classic II: Комплект за ръчно почистване

Trolley Classic II е здрава и гъвкава количка за почистване, идеална за ежедневна употреба в училищата. Тя може да бъде разширена с помощта на модули, което позволява индивидуални решения според нуждите на обекта.

  • Ергономична преса за моп: Рентабилната количка е оборудвана с много здрава, но ергономична преса за моп.
  • Компактност и удобство: Включва две цветно кодирани кофи от 6 и 15 литра, както и държачи за чували за бързо изхвърляне на отпадъци.
  • Лесно боравене: Четири въртящи се колела осигуряват лесно движение, докато боядисаната стоманена рамка гарантира дълъг живот.
  • Допълнителни аксесоари: Държач за моп 40 cm, алуминиева дръжка 140 cm и микрофибърен моп със система за захващане с щипки допълват комплекта за бързо и ергономично почистване.

С решенията на Керхер, учебните заведения могат да осигурят чиста и безопасна среда за учениците, учителите и персонала. Инвестицията в иновативни почистващи машини и препарати гарантира не само ефективно почистване, но и опазване на околната среда. Керхер продължава да бъде надежден партньор в усилията за поддържане на високи хигиенни стандарти в образователните институции.

Прочетете още
ГЕРМАНСКА НАГРАДА ЗА ДИЗАЙН 2020: НАГРАДЕНИ ПЕТ ПРОДУКТА НА KÄRCHER
ГЕРМАНСКА НАГРАДА ЗА ДИЗАЙН 2020: НАГРАДЕНИ ПЕТ ПРОДУКТА НА KÄRCHER
20.06.2024

Пет продукта на Kärcher бяха отличени с Германската награда за дизайн 2020 за своя впечатляващ дизайн. Тази престижна международна награда, връчвана от Германския съвет за дизайн, има за цел да открива и награждава най-уникалните тенденции в дизайна. Създадена през 2012 г., наградата е една от най-престижните в света и има отлична репутация извън специализираните среди.

Kärcher впечатлява експертното жури

Конкурсът за Германска награда за дизайн поставя високи изисквания при избора на победителите. В процеса на номиниране участват компании, чиито продукти и услуги впечатляват със своето креативно качество. Жури от експерти в дизайна от бизнес, наука и творческия сектор определя победителите по време на двудневна сесия. Тази година Kärcher участва с над 5000 предложения и спечели пет награди, което подчертава международното признание на компанията.

Отличени продукти на Kärcher за дома

В категорията „Дом и градина“ три продукта на Kärcher спечелиха висока оценка от журито. Новият електрически уред за премахване на лед от автомобилните стъкла EDI 4, който премахва дори дебел и упорит лед без усилие, впечатли експертите само няколко седмици след пускането си на пазара.

Kärcher получи още една награда за водоструйките си, като световен лидер на пазара. Журито награди цялата серия Compact, нова гама водоструйки с компактен дизайн и широка употреба.

      

Сред победителите беше и WV 6, най-новото поколение от гамата Kärcher Window Vac. Този модел има по-дълъг смукателен накрайник за ефективно почистване на краищата и ъглите на прозорците и разполага с дисплей, който информира за оставащото време за работа на батерията - до 100 минути.

             

Наградени два професионални продукта

В професионалната категория два продукта на Kärcher бяха отличени. Порталната автомивка CWB 3 Klean! Star iQ впечатли с отлични резултати от почистването и възможност за персонализиране на цветовете и дизайна според желанията на клиента.

Ръчната акумулаторна прахосмукачка HV 1/1 Bp също беше отличена с награда. Тя съчетава мощност с безжична свобода и спестява до 20% от работното време в сравнение с кабелните модели. Благодарение на интелигентните аксесоари, тази прахосмукачка е изключително универсална.

       

За Германски съвет за дизайн

Германската награда за дизайн се връчва от Германския съвет за дизайн, основан през 1953 г. по инициатива на Германския федерален парламент. Съветът подкрепя международната икономика в постигането на стойност на марката чрез дизайн и е един от водещите световни центрове за големи постижения в областта на комуникацията и управлението на марката в областта на дизайна. В неговата мрежа от членове са собственици и мениджъри на много известни компании.

Прочетете още
Кампания „Чиста вода от Керхер“ през тази година ще подкрепи инициативата „Чешмите в България“
Кампания „Чиста вода от Керхер“ през тази година ще подкрепи инициативата „Чешмите в България“
19.06.2024

Цели на кампанията

Кампанията акцентира върху важността на намаляването на пластмасовите отпадъци и повишава информираността за ултрафилтрацията на питейна вода. Всеки, който се регистрира на karchershop.bg и заяви, че се отказва от пластмасата за еднократна употреба, ще получи безплатна бутилка за многократна употреба от тритан в избран Керхер център в страната.

Подкрепа за обществените чешми

За всеки 1000 души, които се откажат от използването на еднократна пластмаса, Керхер ще почисти по една обществена чешма в партньорство с инициативата „Чешмите в България“ на Zero Waste Sofia. Вече са почистени две чешми в район Слатина, отбелязвайки Световния ден на водата на 22 март 2024 г.

Изявление от Керхер

Мартин Василев, управител на Керхер, споделя: „Ние в Керхер разбираме, че всяка пластмасова бутилка за еднократна употреба е потенциална заплаха за природата. Пречистването на водата е един от нашите приоритети и работим усилено, за да предлагаме иновации в тази област. Нашите клиенти могат да разчитат на нашата експертиза за най-добрите решения за чиста питейна вода.“

Иновативни и устойчиви диспенсъри за вода

Диспенсърите за вода на Керхер са хигиенични, ефективни и устойчиви. Те предлагат различни видове филтрирана питейна вода и могат да работят независимо от външни източници на захранване. Моделите WPD могат да бъдат конфигурирани според броя на потребителите, типа вода и мястото на инсталация.

Продуктова информация

Специалистът в почистващата техника и питейна вода Керхер представя серията уреди за филтриране на вода WPD. Тези уреди са произведени на модулен принцип, което позволява индивидуална конфигурация според нуждите на клиентите. Те могат да се настройват спрямо броя на потребителите, типа вода, цвета на машината, обхвата на филтрация и мястото на инсталация – върху плот или със собствена поставка.

Уредите за пречистване на вода с постоянна връзка към водопровода произвеждат различни типове филтрирана питейна вода – стайна температура, охладена, с различна степен на газираност или гореща. В моделите от по-висок клас може да се контролира интензитета на CO2, а водата може да се подава в точно определени количества от 0.2 литра за чаши, до 0.5 литра или 1 литър за бутилки, които лесно се побират в зоната за наливане, благодарение на 30 см височина между поставката и дозатора.

Изчистеният дизайн на уредите WPD прави важните елементи лесно разпознаваеми, независимо дали са поставени върху плот или са на свободностояща стойка. В допълнение, предните панели могат да бъдат индивидуализирани с логото на дадена компания. Базовите модели имат интуитивни бутони с икони, а в по-висококласните модели има многоцветен дисплей, който показва настройки като температурата на топлата вода. Вградената LED лента в диспенсъра показва вида избрана вода със съответния цвят.

Всички диспенсъри за вода WPD 50 са оборудвани с комбиниран Hy-Pure-Plus-Филтър, който подобрява вкуса на водата и премахва вируси, бактерии и микроорганизми. Диспенсърите WPD 200 могат да бъдат надградени до многостепенна филтърна система, състояща се от Active-Pure-Filter с активен въглен, който премахва хлор и замърсители от водата, и Hy-Protect ултрафилтър за премахване на вируси, бактерии и микроорганизми.

Advance моделите предлагат патентованата система за термична дезинфекция на Karcher, която редовно и автоматично дезинфекцира с гореща вода всички тръби, модула за отопление и охлаждане, ултрафилтъра и изпускателния клапан в машината. Концепцията за хигиена на диспенсърите за вода Kерхер се допълва от гладки повърхности, които са лесни за поддръжка.

Прочетете още
KÄRCHER ПРАВИ СТЪПКИ КЪМ УСТОЙЧИВО ОПАКОВАНЕ С ИНОВАЦИИ И ПРАКТИЧНИ РЕШЕНИЯ
KÄRCHER ПРАВИ СТЪПКИ КЪМ УСТОЙЧИВО ОПАКОВАНЕ С ИНОВАЦИИ И ПРАКТИЧНИ РЕШЕНИЯ
19.06.2024

Немската компания Kärcher предприема сериозни действия за подобряване на устойчивостта на своите опаковки. С разработването на иновативен материал, който е 100% биоразградим, Kärcher премахва използването на полистирен и насочва усилията си към опазването на околната среда.

Нови устойчиви опаковки

Kärcher е световен лидер в областта на почистващите технологии и вече внедрява опаковки, създадени съобразно ESG политиката на компанията. Те не само предпазват продуктите, но и минимизират вредното въздействие върху природата. Иновативният материал, използван за новите опаковки, е грахово нишесте, което е крайният отпадъчен продукт. R&D отделът на компанията успя да разработи опаковки, базирани на този компонент, които са напълно биоразградими и разтворими във вода.

Тези нови опаковки не само предпазват продуктите по време на транспортиране, но също така осигуряват оптимални условия за съхранение и представяне пред клиентите. Kärcher се фокусира върху иновации, които подобряват устойчивостта и оптимизират логистичните процеси.

Цели и инициативи за устойчивост

Kärcher поставя амбициозни цели и предприема конкретни инициативи за непрекъснато подобряване на опаковките си:

  • Наблюдение и оценка на опаковките: Редовно преглеждане и оценка на ефективността и устойчивостта на опаковките. Изследване на материалите, производствения процес, транспортирането и крайната употреба.
  • Намаляване на опаковъчните материали: Минимизиране на използването на опаковъчни материали и оптимизиране на размерите и формата на опаковките.
  • Подобряване на рециклируемостта: Разработване на опаковки, които са лесно рециклируеми след края на техния жизнен цикъл.
  • Преустановяване на използването на полистирен: Намерение за прекратяване на използването на полистирен във всички продукти за дома и градината.
  • Използване на рециклирано съдържание: Включване на поне 50% рециклирани материали или устойчиви алтернативи в опаковките.
  • Преустановяване на използването на балонна опаковка: Целта е да се прекрати използването на балонна опаковка за доставка на резервни части или ремонтирани устройства.

Проекти и постижения

Kärcher вече има няколко значими постижения в областта на устойчивото опаковане:

  • Преустановяване на използването на полистирен: През 2022 г. компанията спря да използва полистиренови инкрустации в новите разработки на продуктите си за дома и градината, преминавайки към алтернативи като картон, целулоза и грахово нишесте.
  • Използване на грахово нишесте за опаковане: През 2023 г. Kärcher започна да използва грахово нишесте за опаковане на определени парочистачки в ЕС, намалявайки използването на полистирен с 3,2 тона годишно.

Packaging

Kärcher активно работи с университети и иновативни стартъпи за разработване и внедряване на нови устойчиви решения за опаковане. Това включва изследване на нови материали, технологии и дизайнерски решения, които да направят опаковките още по-екологични и ефективни.Kärcher демонстрира, че устойчивото опаковане е възможно чрез иновации и реални действия, като прави значими стъпки към по-екологично бъдеще.

Прочетете още
Специализирани решения за почистване на фотоволтаични системи
Специализирани решения за почистване на фотоволтаични системи
19.06.2024

На 25 и 26 април компанията Керхер се включи като партньор в първото издание на международната конференция Energy for Green Future Conference 1.0, организирана от Министерството на енергетиката. Събитието беше открито от президента на Република България Румен Радев, който лично разгледа методите за почистване на соларните панели, както и международните сертификати за иновация и качество на продуктите на Керхер.

Ефективно използване на природните ресурси

Министър Росен Христов подчерта важността на ефективното използване на природните дадености на България за плавен преход от въглищни към зелени технологии. Това поставя на дневен ред и необходимостта от почистване и поддържане на фотоволтаичните централи. Керхер, със своите експертни решения в почистването, може да бъде от голяма полза за инвеститорите и фирмите в енергийния сектор.

Признание от германския посланик

Н. Пр. Ирене Мария Планк, посланик на Германия в България, също изказа своите поздравления към Керхер и техния екип по време на събитието.

Прочетете още

Актуални продукти

  • Телевизори
  • Уреди KARCHER
  • Kaфемашини Krups
  • Лаптопи и настолни компютри
  • Принтери и многофункционални устройствa